fixing a broken 1500

For questions, articles and discussions regarding water blaster maintenance and repairs.
User avatar
jja
Posts: 102
Joined: Tue Feb 17, 2015 6:08 pm
Location: UK

Re: fixing a broken 1500

Postby jja » Tue Aug 08, 2017 5:03 am

good, hopefully he can get it working for you.

icecrystal
Posts: 14
Joined: Sat Aug 20, 2016 3:30 am
Location: uk

Re: fixing a broken 1500

Postby icecrystal » Thu Aug 10, 2017 3:57 pm

I still have the other 1500 that needs attention.

icecrystal
Posts: 14
Joined: Sat Aug 20, 2016 3:30 am
Location: uk

Re: fixing a broken 1500

Postby icecrystal » Thu Aug 17, 2017 2:23 pm

got a reply from the repair guy.

"I've had a look at the soaker for you. The main leak is coming from the mechanism in the photos, the part that pulls back and opens the valve to let the water out. There's a orange rubber piece on the stem which I think acts as a stop, to prevent damage to the reservoir from people pulling tight in the trigger, that said, the damage is likely due to the metal rod wearing away the plastic tube."


I have included the photos he took. Can the orange bit be fixed/replaced? The really concerning thing is that the other 1500 leaks from the nozzle as well but it still fires where as this one doesn't. I hope I am not doomed to forever recieve broken soakers.
Attachments
DSC_0660.JPG
DSC_0660.JPG (99.01 KiB) Viewed 2 times
DSC_0659.JPG
DSC_0659.JPG (221.32 KiB) Viewed 2 times


Return to “Maintenance & Repairs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron